top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEvrard Valvekens

Wie doet wat in ons Sri Lanka 'Camp Coconut project'.

Ook in Sri Lanka is door de Covid-19-pandemie de behoefte aan solidariteit en lokale en eerlijke voedselproductie voor mens en natuur groter dan ooit tevoren.

De kleinschalige biologische boerderij van Camp Coconut (gelegen in Kamburugamuwa, zuiden van Sri Lanka) geeft antwoord op vragen rond voedselverspilling, het ecologisch telen van gewassen, het werken met natuurlijke meststoffen en nog veel meer.

Dropping Hearts springt mee in dit inspirerend project van Maren en Mithra, waarvan iedereen iets kan leren en de plaatselijke bevolking ook beter van wordt.

Naast Maren en Mithra houden deze medewerkers het project draaiende:

- Piyasena: Is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de kudde en alle andere wezens op de boerderij.

- Bandula: Is een professionele timmerman die in staat is om traditionele meubels en andere ambachten te maken en te restaureren van gerecycled hout en hij geeft zijn kennis door aan de volgende generatie.

- Mr. Gallage: de klusjesman van de boerderij. Staat onder meer in voor grondbewerking, het planten van bomen, of het bouwen van regenwateropvangsystemen

Met jongereneducatie in en buiten Sri Lanka laten we een nieuwe generatie jongeren kennis maken met al de toegepaste technieken op Camp Coconut. Volg Dropping Hearts in dit project werkend aan een betere toekomst voor het milieu en dus ook voor mens en dier.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page