top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoost

Piano Posso weer een stap hogerop

Piano Posso groeit maar door: weer een stapje dichter, hogerop zelfs, bij de finale afwerking van de kleine muziekschool in de favelas van het Braziliaanse Fortaleza. Nu de betonnen trap naar het leslokaal er staat kan worden begonnen met de bepleistering en het vloeren van die ruimte. Intussen blijven de nieuwe leerlingen zich aanmelden en laat net dat nu de bedoeling zijn: van de straat weg naar de piano. En dat nog steeds allemaal dankzij Dropping Hearts … en uw steun!

De school ging bovendien recent een samenwerking aan met het gelijkaardige regionale project Casa de Vovó Dedé (Facebook: @casadevovodede), even verderop in de wijk. Dat is een prima zaak voor de verdere plaatselijke verankering en helpt beslist bij het voortbestaan van Piano Posso op de langere termijn.

Tot slot: dat het bescheiden Vlaamse initiatief Braziliaans respect geniet, daarvan getuigt het feit dat er in februari een uitzending aan zal worden gewijd op het cultuurkanaal Canal 5 van het prestigieuze TV Ceará. En dat is niet niks.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page